12 Ιαν. 2017| DECO TIPS

Ιδέες για να διακοσμήσετε το coffee table

Ιδέες για να διακοσμήσετε το coffee table

Το coffee table είναι μαζί με τον καναπέ το πιο χρηστικό έπιπλο στο καθιστικό ή το σαλόνι. Αξίζει όλη μας την προσοχή προκειμένου να είναι τόσο καλαίσθητο, όσο και χρηστικό. Η βασική ιδέα είναι να το απαλλάξουμε από περιττά αντικείμενα που πιάνουν άσκοπα χώρο και να το διακοσμήσουμε με όμορφα πράγματα -λίγα και καλά- που αντανακλούν την προσωπικότητα και το lifestyle μας.

Τι χρειαζόμαστε:

Βιβλία/περιοδικά

Κάποια coffee table books που πραγματεύονται ένα αγαπημένο θέμα ή χόμπι σας είναι οπωσδήποτε απαραίτητα. Μια σειρά από συλλεκτικά περιοδικά με αγαπημένα εξώφυλλα επίσης θα προσέδιδε στυλ στο τραπέζι σας. Αν από την άλλη δεν είστε των περιοδικών και της illustration pop αισθητικής, μπορείτε να επιλέξετε 2-3 αγαπημένα vintage, κλασσικά βιβλία που αγαπάτε πολύ και θα ανατρέχατε συχνά σ’ αυτά. Το σημαντικότερο πράγμα στη διακόσμηση ενός προσωπικού χώρου είναι να μην προσποιούμαστε και να ακολουθούμε αυτό που πραγματικά είμαστε.

Κουτιά

Τα κουτιά προσφέρουν στυλ και σοφιστικέ διάθεση και κυρίως είναι πάρα πολύ χρήσιμα. Επιλέξτε ένα κουτί που αντανακλά της αισθητική σας και κρύψτε μέσα σε αυτά μικρά αντικείμενα που χρειάζεστε -όπως αναπτήρες, κάποιο τηλεχειριστήριο, χαρτομάντηλα ή οτιδήποτε άλλο δεν χρειάζεται να φαίνεται αλλά πρέπει να είναι εκεί.

Λουλούδια

Τα λουλούδια πρέπει να είναι οπωσδήποτε φρέσκα. Κατά τα άλλα είναι πάντα όμορφα! Προτιμήστε ένα σχετικά μικρό μέγεθος βάζου και προσαρμόστε και το μήκος των λουλουδιών σε αυτό.

Μικρά διακοσμητικά αντικείμενα

Κεριά, γλυπτά, αντικείμενα που έχετε πάρει από ένα μακρινό ταξίδι και σας φέρνουν στον νου όμορφες αναμνήσεις, προσωπικά ευρήματα που παραπέμπουν σε ιδιαίτερες στιγμές. Τα μικρά διακοσμητικά αντικείμενα που θα τελειοποιήσουν τη διακόσμηση του coffee table και θα δώσουν το ύφος που επιθυμείτε είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Όλοι έχουμε κάποια τέτοια στη συλλογή μας.

4 βασικά βήματα για τη διακόσμηση του coffee table

1. Χωρίστε τα αντικείμενα σε 3 ή 4 ομάδες
2. Τα μικρά γκρουπ των αντικειμένων που θα δημιουργήσετε φροντίστε να διαφοροποιούνται σε όγκο, προσανατολισμό και σχήμα. Έχετε στο μυαλό σας ότι σκοπός είναι να δημιουργήσετε ένα layering όγκων και σχημάτων συνδυάζοντας οριζόντια με κάθετα αντικείμενα
Κάθε γκρουπ πρέπει να έχει μια χρωματική σχέση και όλα μεταξύ τους να δημιουργούν ένα αρμονικό αποτέλεσμα
3. Δημιουργήστε στοίβες με περιοδικά ή βιβλία και στην κορυφή τους τοποθετήστε από ένα διακοσμητικό αντικείμενο

Ο δίσκος

Ο δίσκος αποτελεί ένα κεφάλαιο από μόνος του σε σχέση με τη διακόσμηση του coffee table, καθώς αποτελεί τον πιο έξυπνο και ταυτόχρονα stylish τρόπο για να συγκεντρώσετε μια ομάδα αντικειμένων και να την παρουσιάσετε στην επιφάνεια του τραπεζιού. Επιλέξτε χρώμα, σχήμα και ύφος ανάλογα με την αισθητική του ίδιου του τραπεζιού αλλά και του όλου χώρου. Ο σωστός δίσκος θα δώσει μια αίσθηση τάξης, αρμονίας και φυσικά στυλ στο τελικό αποτέλεσμα. 

 

 

Προτάσεις από τη συλλογή ΑΒΑΞ για το δικό σας coffe table

Michael Aram_Hammertone Drink Coaster Goldtone SetAvax_Agate CandleArteriors_Omari SculptureArteriors_Geordi Small SculptureArteriors_Mondrian Large TrayBaccarat_Eye Votive Arteriors_Chango VaseRalph Lauren_Jacqueline Small BoxBaccarat_Kadix Ashtray

SHARE