12 Ιαν. 2016| DECO TIPS

Καθιστικό: επενδύουμε στη μίνιμαλ αισθητική

Καθιστικό: επενδύουμε στη μίνιμαλ αισθητική

Το μίνιμαλ εκτός από τάση στη διακόσμηση, αποτελεί και τον πιο σίγουρο τρόπο να διαμορφώσουμε έναν χώρο λιτό, καλαίσθητο και κυρίως αρμονικό, έτσι ώστε να μπορούμε να χαλαρώνουμε μέσα σ’ αυτόν και να τον απολαμβάνουμε. Η απουσία του περιττού, η έμφαση σε οτιδήποτε σημαντικό, η συνύπαρξη απλών αντικειμένων και οι ήρεμοι χρωματικοί τόνοι είναι τα βασικά συστατικά για να δημιουργήσουμε ένα άνετο και κομψό καθιστικό.

Η μίνιμαλ αισθητική αγαπάει το μεταλλικό στοιχείο. Οι inox και μεταλλικές λεπτομέρειες σε έπιπλα και αντικείμενα δίνουν ένα ουδέτερο, ελαφρώς ψυχρό και σίγουρα απέριττο ύφος στον χώρο. Όπως αυτή η σύνθεση από την Poltrona Frau.

Οι γεωμετρικές φόρμες προσδίδουν στην απλότητα και χαλαρώνουν το μάτι. Η αίσθηση του comfort που αποπνέουν κάποιες συνθέσεις Fendi Casa αποτελούν την επιτομή του μινιμαλισμού.  

Το μίνιμαλ επιβάλλει την απουσία έντονων χρωματων και προτιμά εμφανώς τους ουδέτερους και γήινους τόνους, αλλά και τις ασπρόμαυρες συνθέσεις. Ο οίκος Molteni επίσης συχνά αντικαθιστά το coffee table με κάποιο σκαμπό ή πουφ.

Το ξύλο είναι το στοιχείο που θα δώσει ζεστασιά σ’ ένα μίνιμαλ περιβάλλον χωρίς να το επιβαρύνει.

Η προτίμηση στα επιδαπέδια φωτιστικά, οι ακουμπισμένοι στο πάτωμα πίνακες και οι μεγάλες επιφάνειες που καλύπτονται από ένα μόνο χαλί, είναι κάποιοι από τους τρόπους του οίκου Molteni να εφαρμόσει τη μίνιμαλ αισθητική.

Τα έπιπλα με καμπύλες που δημιουργούν συμμετρίες μεταξύ τους είναι μία από τις μίνιμαλ προτάσεις του Poltrona Frau. 

 

Frau AsterX, Poltrona FrauDomino, Molteni Ela, Poltrona FrauFantasia, MolteniFreedom, FendiAntohn, Poltrona Frau

SHARE