10 Μαρ. 2017| DECO TIPS

Λίστα γάμου: Η τέχνη του Art de la table από τον Michael Aram

Λίστα γάμου: Η τέχνη του Art de la table από τον Michael Aram

O οίκος Michael Aram αποτελεί πάντα μια πολύ δυνατή επιλογή σε ό,τι αφορά το art de la table και τα δώρα γάμου.
Ο Αμερικανός καλλιτέχνης που φημίζεται για την τέχνη του πάνω στο μέταλλο, ολοκλήρωσε τις σπουδές του πάνω στις Καλές Τέχνες και ανέπτυξε καλλιτεχνική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη, στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ένα ταξίδι στην Ινδία άλλαξε τα δεδομένα του και του άνοιξε νέους δρόμους. Καθώς ανακάλυψε την πλούσια παράδοση της μεταλλουργίας, εμπνεύστηκε σε τέτοιο βαθμό που αποφάσισε να συνεργαστεί με τους τοπικούς τεχνίτες μετάλλου και δημιούργησε ένα εργαστήριο στο Νέο Δελχί, στο οποίο διέμεινε για τα επόμενα χρόνια. Αυτή η διττή φύση του Michael Aram χαρακτηρίζει τις συλλογές του, οι οποίες από τη μία έχουν σαφείς καλλιτεχνικές επιρροές, από την άλλη προσφέρουν απολύτως χρηστικά είδη για το σερβίρισμα.
Δείτε παρακάτω τις αγαπημένες μας συλλογές Michael Aram που ενδείκνυνται για τη Λίστα Γάμου και αποτελούν μοναδικές προτάσεις πάνω στην τέχνη του σερβιρίσματος.

White Orchid Collection: αντανακλά το αειθαλές πνεύμα της ορχιδέας και είναι συνώνυμο καθαρότητας, χάρης, θηλυκότητας και καλαισθησίας.

Pomegranate Collection: εμπνέεται από το παγκόσμιο και αρχαίο σύμβολο του ροδιού. Το συγκεκριμένο φρούτο συμβολίζει ανά τον πλανήτη τη ζωή, την αναγέννηση, τη γονιμότητα και την ένωση.

Botanical Leaf Collection: εμπνέεται από τη μορφή και την σύσταση των φυλλωμάτων.

Black Orchid Collection: Εμπνέεται από τον αισθησιασμό της ορχιδέας και αντλεί στοιχεία από τον χώρο της υψηλής ραπτικής δείχνοντας προσήλωση στην απλότητα αλλά και στην παραμικρή λεπτμέρεια.

Palm Collection: εμπνέεται από την ομορφιά του φοίνικα και τους ιδιόμορφους σχηματισμούς των φύλλων και του κορμού του.

Cast Iron Collection: εδώ η έμπνευση έρχεται από τον σίδηρο και την τεχνική της σφυρηλάτησης.

Rope Collection: η λεπτομερής επεξεργασία του μετάλλου αναδεικνύει τη μορφή του σχοινιού και την ιδιότητα του να μεταλλάσσεται ανάλογα με τις ανάγκες.

Δείτε όλη τη συλλογή Michael Aram εδώ
 

SHARE