23 Δεκ. 2016| DECO TIPS
Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις των Χριστουγέννων είναι η ιεροτελεστία του γιορτινού δείπνου. Το πιο μεγαλόπρεπο τραπέζι στήνεται προκειμένου να ανταλλάξουμε ευχές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αξίζει το τραπέζι μας να είναι όμορφο, λαμπερό και φροντισμένο…
Παρακάτω θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε προκειμένου το φετινό τραπέζι των Χριστουγέννων να σας μείνει αξέχαστο.
Οι χρυσές λεπτομέρειες δίνουν την πιο λαμπερή και glamour εκδοχή των Χριστουγέννων. Ένα μικρό καμπανάκι και ένα κουκουνάρι, ακουμπισμένα στο κάθε πιάτο, θα ολοκληρώσουν το αποτέλεσμα.
Για ένα φωτεινό και chic αποτέλεσμα, τοποθετείστε στο κέντρο του τραπεζιού μεγάλα γυάλινα βάζα, στα οποία μπορείτε να βάλετε λίγες χρυσές μπάλες.
Σερβίρετε το ποτό της βραδιάς και τα συνοδευτικά του πλάι σε χρυσά πιατάκια για στυλ σε όλα τα στάδια της βραδιάς.
Το κόκκινο κρύσταλλο είναι ένας σίγουρος τρόπος σερβιρίσματος για το γιορτινό τραπέζι. Ο οίκος Baccarat έχει τις καλύτερες προτάσεις.
Τοποθετείστε πάνω στις πετσέτες ένα κλαράκι ελάτου και ένα μικρό συμβολικό δώρο σε κόκκινο χρώμα. Μπορείτε ακόμη να γράψετε χειρόγραφα το όνομα του κάθε καλεσμένου.
Χρυσές λεπτομέρειες, έλατο και κουκουνάρι. Λευκό λινό τραπεζομάντηλο και κρυστάλλινα ποτήρια. Ίσως και να μην χρειάζεται κάτι άλλο…
Το ταρτάν σε κόκκινη και πράσινη απόχρωση είναι επίσης μια εστέτ επιλογή για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ο οίκος Ralph Lauren δίνει την καλύτερη εκδοχή.
Κουλουράκια Σοκολάτας
Αντί για κουβέρ, μπορείτε στο κάθε πιάτο να έχετε ένα σπιτικό κουλουράκι σοκολάτας σε σχήμα αστεριού. Θα ενθουσιάσει τα παιδιά και θα κάνει τους μεγάλους να χαμογελάσουν. (Δείτε παρακάτω τη συνταγή)
Συστατικά
• 4½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κούπες κακάο
• 1½ κουταλιά της σούπας κανέλα
• ½ κουταλιά της σούπας αλάτι
• 2 κούπες βούτυρο
• 1¼ κούπα ζάχαρη
• 2 αυγά
• 2 κρόκους αυγών
• 2 κουταλιές της σούπας βανίλια
• 120 γρ. Λευκή σοκολάτα
• 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λίπος
Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ. Χτυπήστε σ’ ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα. Προσθέστε τα αυγά, τους κρόκους και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Ελαττώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε το μίγμα αλευριού μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη, τυλίξτε τα σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς κελσίου. Καλύψτε δύο πλάκες ψησίματος με χαρτί ψησίματος. Απλώστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και χρησιμοποιώντας έναν κόφτη σε σχήμα αστεριού, κόψτε τα μπισκότα και τοποθετήστε τα πάνω στα ταψιά. Βάλτε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά και ακολούθως ψήστε τα για 15 λεπτά. Μπορείτε να τα διατηρήσετε τραγανά για πάνω από μία εβδομάδα, αν τα βάλετε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Το soundtrack του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Γιατί γιορτή χωρίς μουσική, δεν γίνεται…
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
SHARE