03 Μαρ. 2017| News

O Vincent Van Duysen είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής των οίκων Molteni&C και Dada

 O Vincent Van Duysen είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής των οίκων Molteni&C και Dada

O Βέλγος αρχιτέκτονας και desiger Vincent Van Duysen μόλις ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση των Ιταλικών οίκων Molteni&C και Dada και φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσίαση του ανανεώνοντας το εμβληματικό showroom στο Giussano της Ιταλίας. Το νέο showroom έχει σαφείς επιρροές Βόρειας Ευρώπης εντάσσοντας πάντα μεσογειακές αποχρώσεις και ένα γνήσιο πάθος για την Ιταλία. "Νομίζω ότι ο Vincent θα μας δώσει μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση, ένα κομμάτι μινιμαλισμού που χρειάζεται ο οίκος Molteni," δήλωσε σχετικά η επικεφαλής του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας, Giulia Molteni

Ο Vincent Van Duysen γεννήθηκε το 1962 στο Βέλγιο και σπούδασε στο Ανώτατο Ινστιτούτο αρχιτεκτονικής στη Γάνδη. Από το 1986 έως το 1989 εργάστηκε στο Μιλάνο και τις Βρυξέλλες. Άνοιξε το δικό του στούντιο στην Αμβέρσα, το 1990, αναλαμβάνοντας έργα αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης. Άλλωστε στις δουλειές του διαπιστώνουμε πάντα έναν ιδιαίτερο συσχετισμό μεταξύ του interior design και της αρχιτεκτονικής. Τα έπιπλα και τα αξεσουάρ που σχεδιάζει έχουν μια αρχιτεκτονική προοπτική που δεν περιορίζεται από τη μορφή, αλλά εκφράζεται με μια προσεκτική αντίληψη του εσωτερικού χώρου. Ερμηνεύοντας την αρχιτεκτονική και επαναπροσδιορίζοντας τις αναλογίες της, ο Van Duysen δημιουργεί αντικείμενα με καθαρές και απλές γραμμές, που εξακολουθούν να διατηρούν ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα και μια στρωτή μορφή. 

Ο Vincent Van Duysen has already έχει σχεδιάσει τη ντουλάπα Gliss Master και το κρεβάτι Ribbon για τον οίκο Molteni&C. 

Πρόσφατα έδωσε μια νέα σχεδιαστική εκδοχή για τις κουζίνες Dada και οι σχεδιαστικές του επεβάσεις ήταν τέτοιες που τελικά προέκυψε ένα τελειώς νέο μοντέλο, στο οποίο δόθηκε το όνομα του.

 

νέα κουζίνα της Dada ονομάζεται VVD. Και όλα δείχνουν ότι έχουμε ακόμη πολλά να περιμένουμε από τον Βέλγο designer... 

Διαβάστε επίσης: O MOLTENI ΣΤΟ LONDON DESIGN FESTIVAL 2016

SHARE