07 Δεκ. 2015| News

10 tips για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

10 tips για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το τραπέζι των Χριστουγέννων αποτελεί από μόνο του ένα κεφάλαιο στη διακόσμηση. Πασπαλισμένο με λάμψη και πολυτέλεια, πρέπει να συμβαδίζει και αυτό με τη μαγεία των Χριστουγέννων. Ακολουθήστε 10 tips για ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

1. Τα κεριά παίζουν σπουδαίο ρόλο στο γιορτινό τραπέζι. Όσο πιο πολλά, τόσο το καλύτερο. Τοποθετήστε στο κέντρο του τραπεζιού ψηλά κηροπήγια ή χαμηλά επιτραπέζια κεριά μέσα σ’ έναν δίσκο. Αν μάλιστα είναι και αρωματικά θα δημιουργήσουν μια ευχάριστη και ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα.


2. Το χρυσό στοιχείο είναι συνδεδεμένο με τη λάμψη των Χριστουγέννων. Χρησιμοποιείστε χρυσά σκεύη σερβιρίσματος και χρυσά αντικείμενα διακόσμησης για να προσθέσετε λίγο γκλάμουρ στο τραπέζι σας.


3. Το κόκκινο χρώμα επίσης ταιριάζει στα Χριστούγεννα. Προσφέρει ζεστασιά και χαρούμενη διάθεση. Προσθέστε στο τραπέζι σας κόκκινες πινελιές, όπως  κόκκινα κεριά, κόκκινα ποτήρια ή βάλτε μέσα σ' ένα βάζο κόκκινα τριαντάφυλλα. 

4. Στολίστε το τραπέζι σας με φρέσκα κλαδιά ελάτου, με γκι και με κουκουνάρια. Αποφύγετε όμως τα ψεύτικα. Είναι πολύ απλό να βρείτε φρέσκα κλαδιά, έτσι ώστε να δώσετε ζωντάνια στο τραπέζι σας και την αυθεντική μυρωδιά των Χριστουγέννων…


5. Το άρωμα του χώρου γενικά παίζει σπουδαίο ρόλο και δημιουργεί ατμόσφαιρα. Εκτός από τα αρωματικά κεριά και τα φρέσκα κλαδιά, μπορείτε να προμηθευτείτε και κάποια αρωματικά sticks με άρωμα κέδρου ή κανέλας. Τέτοιου είδους «αόρατες» λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. 


6. Για να δώσετε έναν αέρα επισημότητας, τυπώστε το μενού σ’ ένα παλαιωμένο χαρτί που μπορείτε να βρείτε στο βιβλιοπωλείο και τοποθετήστε το στο πιάτο του κάθε καλεσμένου.


7. Υποδείξετε στους καλεσμένους σας πού να κάτσουν με μικρές κάρτες που θα αναγράφουν το όνομα τους. Αν μάλιστα έχετε παιδιά στην οικογένεια, βάλτε τα να γράψουν χειρόγραφα τα ονόματα των καλεσμένων. Ο παιδικός γραφικός χαρακτήρας έχει μια αθωότητα και έναν αυθορμητισμό που θα εκπλήξει ευχάριστα τους φίλους και τους συγγενείς σας.

8. Στολίστε, εκτός από το τραπέζι, και τις καρέκλες της τραπεζαρίας. Μια κόκκινη ή χρυσή κορδέλα ή ένα κλαδάκι από γκι δεμένο με κλωστή στην πλάτη της κάθε καρέκλας, είναι ό,τι χρειάζεστε.

9. Ο φωτισμός είναι πολύ βασικός παράγοντας, οπότε δώστε του την δέουσα σημασία. Εκτός από τα κεριά, τοποθετήστε γύρω από την τραπεζαρία φωτιστικά εδάφους με ζεστό κίτρινο φως και φροντίστε να υπάρχει οπωσδήποτε οπτική επαφή με τα λαμπάκια του δέντρου. Αν το δέντρο βρίσκεται μακριά, μπορείτε να τοποθετήσετε μια σειρά από λαμπάκια στον μπουφέ. 

10. Τέλος η ποιότητα από μόνη της δημιουργεί μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Ένα σετ από ασημένια μαχαιροπίρουνα, τα κρυστάλλινα ποτήρια, τα πορσελάνινα πιάτα, θα προσφέρουν σ’ εσάς και τους καλεσμένους σας την πολυτέλεια που χρειάζεστε…

Ralph LaurenRalph LaurenBaccaratMichael AramMichael AramMichael AramMichael AramRalph LaurenBaccaratFendi

SHARE