27 Μαΐ. 2022| News

Art of Living: Κουζίνα Ratio, Molteni&C | Dada

Art of Living: Κουζίνα Ratio, Molteni&C | Dada

Προηγμένη λειτουργικότητα, εκλεπτυσμένη αισθητική και ζεστή ατμόσφαιρα ορίζουν τη νέα εκδοχή της κουζίνας Ratio που υπογράφει ο Vincent Van Duysen για τη Molteni&C | Dada.

Για τον Vincent Van Duysen, τον δημιουργικό διευθυντή της Molteni&C | Dada, η κουζίνα είναι το επίκεντρο της σύγχρονης καθημερινότητας και αποτελεί φυσική συνέχεια της λιτής αρχιτεκτονικής μιας κατοικίας, χωρίς να υστερεί σε cozy ατμόσφαιρα.

Ο ίδιος πιστεύει ότι η βιομηχανική αισθητική δεν χρειάζεται  να είναι απρόσωπη και το αποδεικνύει με την iconic πολυμορφική σύνθεση Ratio που έχει σχεδιάσει για την κουζίνα. Τα αρθρωτά στοιχεία της αλληλοσυμπληρώνονται ανάλογα με τον χώρο για την καλύτερη δυνατή λειτουργική χρήση τους.

Στην καινούργια εκδοχή, η Ratio εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο για όσους θεωρούν τη μαγειρική τέχνη και αποκτά μεταλλικά πλέγματα που ακολουθούν την αρχιτεκτονική λογική και δημιουργούν βάσεις, επιτοίχια ή ανεξάρτητα ντουλάπια. Κάθετοι και οριζόντιοι όγκοι παίζουν με την ισορροπία, ενώ οι υφές στις επιφάνειες παραπέμπουν σε χειροποίητες τεχνικές χάρη στα φυσικά υλικά: εκλεπτυσμένα ξύλα, όπως ευκάλυπτος ή βελανιδιά, και πετρώματα, π.χ λάβα, που προσθέτουν μεσογειακό χαρακτήρα.

Ο Βέλγος αρχιτέκτονας επεξεργάστηκε νέες πρακτικές ιδέες, όπως το επιτοίχιο ντουλάπι Sistema με πόρτα που ανοίγει κατά 180° και διπλώνει πλευρικά και αθόρυβα. Παράλληλα, διεύρυνε τις δυνατότητες της αποθήκευσης με το σύστημα Operating Column 2, το οποίο διαθέτει έναν ειδικό μηχανισμό, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις κουζίνες.

Τις κουζίνες του ιταλικού οίκου Molteni&C | Dada θα τις βρείτε στο flagship store Molteni&C | Dada, Λ. Κηφισίας 248, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6720170 και στο κατάστημα ΑΒΑΞ, Λ. Κηφισίας 233, Κηφισιά, τηλ.: 210 6236630

ELLE DECORATION, τεύχος Ιουνίου 2022, σελίδα 18

SHARE