21 Σεπ. 2017| News

Η κουζίνα VVD της Dada

Η κουζίνα VVD της Dada

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής των οίκων Molteni και Dada σχεδίασε τη νέα κουζίνα VVD, η οποία γρήγορα έγινε best seller της Dada. Η αρχική σκέψη ήταν να αναπροσαρμόσει  την προϋπάρχουσα High Lane 6 , αλλά τελικά οι παρεμβάσεις ήταν τέτοιες ώστε το αποτέλεσμα να έχει μια πολύ ξεχωριστή αισθητική και δικαίως να πάρει το όνομα του: Vincent Van Duysen.

Πρόκειται για μια κουζίνα που περιστρέφεται γύρω από τον αριθμό 16. Το πάχος των πάνελ, τα πλαϊνά στοιχεία που κάνουν ένα παιχνίδι με τις επιφάνειες των πάγκων και του snack bar, όλα αν μετρηθούν δίνουν το άθροισμα του 16.

Άλλο ένα μοναδικό στοιχείο είναι τα νέα ξύλινα συρτάρια που έχει προσθέσει στα elements, τα οποία είναι τόσο διακοσμητικά, όσο και χρηστικά αφού αφενός δίνουν μια ζεστή χροιά στον χώρο και αφετέρου επιτρέπουν άμεση πρόσβαση σε οτιδήποτε βρίσκεται αποθηκευμένο σ’ αυτά.

Συνεχίζοντας με την ίδια εξωστρεφή διάθεση δημιούργησε γυάλινες αποθηκευτικές μονάδες (είτε σε επιτοίχια μορφή, είτε σε κολώνες)που ξεχωρίζουν απ’ όλες όσες υπάρχουν ήδη αφού έχουν πλήρη διαπερατότητα (είναι εντελώς διαμπερείς) επιτρέποντας στον χρήστη να έχει μια άμεση επαφή με τα αγαπημένα του αντικείμενα.   

Το σίγουρο είναι ότι ο Vincent Van Duysen πέτυχε τον στόχο του, αφού είναι η πρώτη φορά που η κουζίνα αποτελεί έναν τόσο «ανοιχτό» και καλαίσθητο χώρο που μπορούμε να απολαμβάνουμε με την οικογένεια και τους φίλους μας.

 

Διαβάστε επίσης: O Vincent Van Duysen είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής των οίκων Μolteni&C και Dada

SHARE