30 Ιουν. 2016| News

Η Venini μας ταξιδεύει στο Murano της Ιταλίας

Η Venini μας ταξιδεύει στο Murano της Ιταλίας

Έχουμε συνδέσει την πιο παραμυθένια τοποθεσία της Ιταλίας, την όμορφη Βενετία, -μέσα σε άλλα- και με την τέχνη του γυαλιού. Δεκάδες μικρά μαγαζιά ξεπροβάλλουν μπροστά μας με αντικείμενα, μικρά και μεγάλα, χρηστικά ή διακοσμητικά, φτιαγμένα από το περίφημο γυαλί Murano.

Το νησί Murano, που βρίσκεται λίγο έξω από τη Βενετία, είναι το σημείο παραγωγής όλων αυτών των κομψοτεχνημάτων που με τους ιριδισμούς τους, την απέριττη όψη και την ιδιαίτερη τεχνική με την οποία κατασκευάζονται, αποτελούν αντικείμενα θαυμασμού και πόθου. Εκεί, οι ειδήμονες στην τέχνη του γυαλιού, επιδίδονται στην κατασκευή λογής-λογής γυάλινων αντικειμένων, εφαρμόζοντας μια ιδιαίτερη τέχνη, εξελίσσοντας διαρκώς την τεχνική τους και περνώντας τα μυστικά τους από γενιά σε γενιά.

Στο νησί Murano βρίσκεται και η Venini που αποτελεί την ελίτ της τεχνοτροπίας Murano και παράγει εδώ και πολλές δεκαετίες κάποια από τα πιο πολύτιμα, σπάνια και μοναδικά γυάλινα αντικείμενα. Όλη η κομψότητα, η φινέτσα και η καλαισθησία της Ιταλικής τέχνης μετουσιώνεται στις δημιουργίες Venini, δίνοντας μια vintage και ταυτόχρονη σύγχρονη νότα στο σπίτι μας.

Επιλεγμένα αντικείμενα Venini αποτελούν και τη νέα πρόταση της Αβαξ. Δείτε όλη τη συλλογή εδώ.

 

SHARE