19 Οκτ. 2015| News

Μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της Βρετανικής μόδας, η σχεδιάστρια Zandra Rhodes, συνεργάζεται με τον Christopher Guy.

Μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της Βρετανικής μόδας, η σχεδιάστρια Zandra Rhodes, συνεργάζεται με τον Christopher Guy.

Κατά καιρούς έχει ντύσει με τις δημιουργίες της την Πριγκίπισσα Diana, τον Freddie Mercury, τη Lauren Bacall. Μέρος των συλλογών της σήμερα βρίσκεται στο Metropolitan Museum of Arts και στο Fashion Institute Of Technology. Η glossy αισθητική και η πληθωρική ματιά της έχουν αποθεωθεί μέσα στις σελίδες της Vogue παγκοσμίως. Αυτή η «τρελή» Βρετανίδα με τα κατακόκκινα μαλλιά, το έντονο μακιγιάζ και το pop ντύσιμο, που θεωρείται μια από τις κορυφαίες δημιουργούς υφασμάτων, είναι το πρόσωπο που φέρνει αέρα ανανέωσης στον high gloss οίκο επίπλων Christopher Guy τη φετινή σεζόν!

Συγκεκριμένα η Zandra Rhodes δανείζει την pop αντισυμβατική ματιά της στον Βρετανικό οίκο C.G και τα εμβληματικά prints της γίνονται ολοζώντανοι πίνακες για το σπίτι μας. Η ίδια, όπως λέει, θεωρεί τον εαυτό της μια καλλιτέχνη που αναπτύσσει δραστηριότητα πάνω στα υφάσματα και τη μόδα: «Η καλλιτεχνική διαδικασία για μένα ξεκινά πάντα από μια ζωγραφιά… Έτσι, αν το σκεφτείτε, δεν είναι και τόσο παράξενο πώς το pattern ενός ρούχου μπορεί να καταλήξει να κοσμεί έναν τοίχο»!

Κάθε κομμάτι της συλλογής διαθέτει στοιχεία που παραπέμπουν στον κόσμο της μόδας: μικρές πέρλες είναι τοποθετημένες στο πλαίσιο του πίνακα, ακατέργαστες υφές θυμίζουν ρούχα σε πρώιμη μορφή, και βέβαια τα prints που είναι από μόνα τους fashion oriented αισθητικής. «Νομίζω ότι το να δημιουργήσεις το σχέδιο για ένα ύφασμα θέλει ανάλογο κόπο και χρόνο με το να δημιουργήσεις έναν πίνακα» λέει η Rhodes.

Το σίγουρο είναι ότι τέτοιου είδους συνεργασίες στον χώρο του interior design πάντα δίνουν ένα ζωντανό, limited edition αποτέλεσμα, που αξίζει να έχουμε στο σπίτι μας και να το αντιμετωπίζουμε σαν προϊόν τέχνης. Άλλωστε η τέχνη, η μόδα, η διακόσμηση είναι τομείς που κινούνται σε παράλληλους άξονες και με ανάλογα κίνητρα. Όπως είπε και η Zandra Rhodes: «Είτε κάποια δημιουργία μου βρίσκεται φορεμένη από κάποια γυναίκα, είτε είναι κρεμασμένη σε κάποιον τοίχο, εμένα μ’ ενδιαφέρει, όταν δεν θα υπάρχω πια, οι άνθρωποι να λένε ιστορίες για μένα με αφορμή όσα θα έχω δημιουργήσει». 

 

SHARE