07 Ιαν. 2016| News

Molteni Museum: η καρδιά του Ιταλικού design χτυπάει εδώ

Molteni Museum: η καρδιά του Ιταλικού design χτυπάει εδώ

Όταν ένας μεγάλος Ιταλικός οίκος επίπλων εγκαινιάζει το δικό του μουσείο, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να μην είναι εντυπωσιακό… Το μουσείο Molteni επιχειρεί να εκθέσει -με τον πιο επίκαιρο και άμεσο τρόπο- την ιστορία του ιταλικού οίκου, τις καινοτομίες που εισήγαγε και την αισθητική που καθιέρωσε μέσα στην πορεία του. Ταυτόχρονα αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις του design.

Πρόκειται για έναν δυναμικό χώρο που κινείται μεταξύ των αναμνήσεων και ενός ζωντανού παρόντος, που αντανακλά τη δυναμική Molteni. Πρόκειται επίσης για ένα σημαντικό σύμβολο ενός οίκου στον οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η εξάπλωση προϊόντων «Made in Italy» ανά τον κόσμο…  

Το κτήριο που φιλοξενεί το μουσείο χτίστηκε κατά τη δεκαετία του 50’ και αρχικά εξυπηρετούσε ως χώρος για την διαδικασία ξήρανσης του ξύλου. Το 1986 ανακαινίστηκε από τους Aldo Rossi και Luca Meda και έπειτα ανακαινίστηκε ξανά από το στούντιο Cerri & Associati.

Τα ίχνη από το βιομηχανικό παρελθόν είναι εμφανή και δίνουν μια ρεαλιστική και δυναμική νότα. Ο χώρος γύρω από το μουσείο, που διαμορφώθηκε από το Amazing Studio, έχει επίσης ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η γιγάντια καρέκλα Milano που δημιουργήθηκε το 1990 για την έκθεση που έγινε προς τιμή του Aldo Rossi.

Στον οίκο Molteni έχουν ως μότο τους τη φράση «Κοιτώντας στο παρελθόν, μπορεί να φανταστείς το μέλλον…». Πράγματι το μουσείο Molteni μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο έμπνευσης και εκκίνησης για νέα, σπουδαία πράγματα! Αυτό το όραμα μοιράστηκαν και οι δημιουργοί του…

Δείτε τα διαθέσιμα έπιπλα του οίκου Molteni εδώ

SHARE