13 Απρ. 2020| News

Molteni&C: Βίλα Carminati

Molteni&C: Βίλα Carminati

Κοντά στη λίμνη Maggiore, μέσα στο Parco del Ticino, βρίσκεται μια βίλα που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Romeo Moretti μεταξύ του 1938 και 1939. Ο Moretti, βοηθός του Gaetano Moretti στο Politecnico του Μιλάνου και φίλος του S. Elia, ήταν μέλος της Μιλανέζικης ομάδας, γνωστής ως "Novecento".  Η Villa Carminati θεωρείται το σημαντικότερο έργο του Romeo Moretti.

Η διώροφη κατοικία είναι είναι χτισμένη γύρω από μια μικρή εσωτερική αυλή. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει στοιχεία κλασσικής και βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής καθώς και μεσαιωνικά και μοντέρνα χαρακτηριστικά, τα οποία συνδέονται σε ένα εξαιρετικά φυσικό και αρμονικό σύνολο. Μια κιονοστοιχία συνδέει τη βίλα με ένα μεσαιωνικό κάστρο, που αποκαταστάθηκε μερικώς στην ίδια δεκαετία του 1930 από τον Moretti. Οι ανοιχτοί χώροι περιλαμβάνουν διάφορα είδη δέντρων, μερικά από τα οποία είναι σπάνια.

Από τότε που οικοδομήθηκε, η βίλα ανήκει στην ίδια οικογένεια, η οποία προοριζόταν ως κατοικία μεγάλου κύρους και η οποία συνεχίζει να φιλοξενεί σημαντικές διεθνείς διπλωματικές συναντήσεις.

Τα έπιπλα είναι του ιταλικού οίκου Molteni&C, όπως επίσης, και η κουζίνα του οίκου Dada | Molteni&C. Θα τα βρείτε στα καταστήματα ΑΒΑΞ.

SHARE