31 Αυγ. 2016| News

Νέα συνεργασία της εταιρίας Άβαξ με τον διάσημο βενετσιάνικο οίκο VENINI

Νέα συνεργασία της εταιρίας Άβαξ με τον διάσημο βενετσιάνικο οίκο VENINI

Ο Venini είναι ο σημαντικότερος οίκος παγκοσμίως που καταπιάνεται με τα κρύσταλλα Murano και δημιουργεί σπουδαία αντικείμενα και έργα τέχνης. Η παράδοση, η επιδεξιότητα, η γνώση και βέβαια οι επώνυμες συνεργασίες με designers είναι τα βασικά στοιχεία που υπογραμμίζουν την τελειότητα Venini. Ιδρύθηκε στη Βενετία, το 1921, από τον Paolo Venini και τον Giacomo Capellin και πολύ γρήγορα έγινε σημείο αναφοράς στον κόσμο της διακόσμησης και της τέχνης. Οι διάσημοι designers και οι διεθνούς φήμης καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν από την αρχή με τον οίκο κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις «αρετές» του μοναδικού κρυστάλλου Murano με πολυδιάστατους τρόπους, δίνοντας μια άλλη προοπτική στις δημιουργίες Venini.

Η στιλιστική ταυτότητα που του οίκου Venini χαρακτηρίζεται από τα παραδοσιακά Βενετσιάνικα μοτίβα σε συνδυασμό με τους καλλιτεχνικούς φουτουρισμούς που τολμάνε οι designers και πάντα με αφετηρία τη γνώση των εξειδικευμένων τεχνιτών.

Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, ο οίκος Venini, έχει συνεργαστεί με τους καλύτερους αρχιτέκτονες και designer παγκοσμίως, όπως είναι ο Tomaso Buzzi, ο βραβευμένος Tobia Scarpa και ο πατέρας του Carlo Scarpa, η Σουηδή κεραμικός Tyra Lundgren, τα αδέλφια Fernando και Humberto Campana, ο Αμερικάνος ζωγράφος και στυλίστας Ken Scott, ο Fulvio Bianconi, ο Φινλανδός designer και γλύπτης Tapio Wirkkala, ο Alessandro Mendini, ο Ιάπωνας Tadao Ando, ο GioPonti και ο Gae Aulenti.

Έργα με την υπογραφή Venini εκτίθενται σε διάσημα μουσεία ανά τον κόσμο όπως είναι το Cartier Foundation στο Παρίσι, το Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο, το MOMA στη Νέα Υόρκη και το Triennale στο Μιλάνο.

Η εταιρία Άβαξ φέρνει τα κομψοτεχνήματα Venini και στην Ελλάδα. Δείτε τη συλλογή εδώ

Διαβάστε επίσης: Η Venini μας ταξιδεύει στο Murano της Ιταλίας

SHARE