12 Οκτ. 2017| News

O Fendi Casa μέσα από τα μάτια του Toan Nguyen

O Fendi Casa μέσα από τα μάτια του Toan Nguyen

Η λέξη κλειδί σε ό,τι αφορά την αισθητική του σχεδιαστή Toan Nguyen είναι η απλότητα. Ιδρυτής ενός ιδιαίτερα δημοφιλούς ατελιέ που καταπιάνεται με την επίπλωση, το φωτισμό και την τεχνολογία σχεδίασης και βραβευμένος με το βραβείο Red Dot Design, το 2012 μπήκε στην ομάδα του Fendi Casa προκειμένου να σχεδιάσει τη σύγχρονη συλλογή του οίκου. Συνδυάζοντας μινιμαλισμό και λειτουργικότητας, ο Nguyen δημιουργεί τα τελευταία χρόνια συλλογές που χαρακτηρίζονται πιο «ποιητικές» για τα δεδομένα του οίκου, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να μείνει πιστός στην αισθητική Fendi.

«Η σύγχρονη συλλογή Fendi εκφράζει το DNA του Fendi Casa με μια πιο εκσυγχρονισμένη ματιά. Η προσωπική μου πρόκληση είναι να αποδώσω την ποιότητα Fendi σε μια απλή αλλά εξαιρετικά εκλεπτυσμένη ‘’γλώσσα’’, όπου η εμμονή στη λεπτομέρεια δεν είναι εμφανής, αλλά ωστόσο υπάρχει. Η σύγχρονη συλλογή Fendi Casa έχει δημιουργηθεί για να μεταδίδει συναισθήματα, όπως συμβαίνει μέσα από μια γούνα Fendi ή από οποιοδήποτε άλλο προϊόν του οίκου», εξηγεί ο Nguyen.

Το απόγειο  της δεξιοτεχνίας φαντάζει απλό και εύκολο στις έξυπνες και εμπνευσμένες συνθέσεις του. Ίσως αυτό να οφείλεται στον αβίαστο τρόπο του Nguyen που κάνει την πολυτέλεια να μοιάζει δεδομένη. Όταν τον ρωτάνε τι συνδέει την προσωπική του φιλοσοφία με αυτή του οίκου Fendi Casa απαντά: «Η αναζήτηση της καινοτομίας, η έρευνα για το σύγχρονο, η χρήση γραμμικών μοτίβων, ο πειραματισμός στα υλικά και τις υφές, είναι οι τρόποι που εφάρμοσα προκειμένου να προσαμόσω το ύφος μου στον κόσμο του Fendi Casa Contemporary». 

Δείτε τη συλλογή Fendi Casa εδώ

SHARE