09 Μαΐ. 2016| News

Ο οίκος Poltrona Frau και η Maserati επί τω έργω

Ο οίκος Poltrona Frau και η Maserati επί τω έργω

«Making Masterpieces» είναι ο τίτλος του project που υλοποίησαν σε σύμπραξη ο οίκος επίπλων Poltrona Frau και η εταιρία πολυτελών αυτοκινήτων Maserati και παρουσίασαν στο showroom της Poltrona Frau, στο Βερολίνο. Δύο ονόματα που έχουμε συνδέσει με το διαχρονικό ιταλικό στυλ και που εκπροσωπούν την υψηλή ποιότητα και την υπεροχή του ιταλικού design.

Δύο εξειδικευμένοι τεχνίτες της Poltrona Frau έδειξαν live τα στάδια της κατασκευής από τα οποία περνάει κάθε κάθισμα και κάθε έπιπλο κατά την δημιουργία του.

Συγκεκριμένα στήθηκαν δύο σημεία εργασίας. Στο πρώτο, ένας εξειδικευμένος τεχνίτης έντυνε με ταπετσαρία ένα εικονικό έπιπλο του οίκου, την πολυθρόνα Chester που σχεδιάστηκε από τον Renzo Frau το 1912, τη χρονιά δηλαδή που ιδρύθηκε ο οίκος.

Στο δεύτερο workstation η προσοχή μας στράφηκε στον κόσμο των αυτοκινήτων και συγκεκριμένα στον κόσμο της Maserati, για την οποία ο οίκος Poltrona Frau επιμελείται τις δερμάτινες ταπετσαρίες των μοντέλων Quattroporte και Ghibli. Ένας αριστοτέχνης ειδικός έδειξε με πόση προσοχή και ακρίβεια τοποθετούνται οι ταπετσαρίες στα καθίσματα ενός Ghibli.

Πράγματι, η παραπάνω «performance» κατέδειξε με τον πιο άμεσο και εντυπωσιακό τρόπο το μεγαλείο του Ιταλικού design και του απαράμιλλου στυλ του! 

 

SHARE