23 Ιαν. 2023| News

Poltrona Frau: Το νεοϋορκέζικο διαμέρισμα των ονείρων μας

Poltrona Frau: Το νεοϋορκέζικο διαμέρισμα των ονείρων μας

Σε δύο γυάλινους πύργους που δεσπόζουν στον ποταμό Hudson στο Soho, τη γειτονιά των καλλιτεχνών της Νέας Υόρκης, ένα εκπληκτικό διαμέρισμα επιπλώνεται από τον γνωστό ιταλικό οίκο Poltrona Frau.

Η πρόσβαση στο διαμέρισμα γίνεται μέσω ιδιωτικού ασανσέρ που οδηγεί στον χώρο του καθιστικού και της τραπεζαρίας, όπου η βιβλιοθήκη Albero του Gianfranco Frattini και η κρεμαστή λάμπα Xi σχεδιασμένη από τους Neri & Hu ορίζουν με τη πρώτη ματιά το ύφος της κατοικίας, ενώ το τραπέζι Bolero Ravel με τις καρέκλες Isadora φαίνεται έτοιμο να υποδεχτεί τους επόμενους VIP καλεσμένους. 31 έργα τέχνης από 10 διαφορετικούς σύγχρονους καλλιτέχνες, ολοκληρώνουν τη διακόσμηση της εντυπωσιακής εισόδου. 

Η κύρια κρεβατοκάμαρα περιλαμβάνει το κρεβάτι Times, που πήρε το όνομά του από τον διάσημο τύπο γραμματοσειράς, με κεφαλάρι σε ειδική κατασκευή, μαζί με τη πολυθρόνα Club από τον Renzo Frau.

Η εσωτερική διακόσμηση με την υπογραφή της Poltrona Frau συνεχίζεται με μια επιβλητική σύνθεση από τον καναπέ Let it Be, τις πολυθρόνες Archibald και Jay Lounge, τα σκαμπό Montera, τις βιβλιοθήκες Ren, τα κρεβάτια GranTorino Coupè και Suzie Wong στα δύο επιπλέον υπνοδωμάτια. Οι μονάδες αποθήκευσης Fidelio και Lloyd συμπληρώνουν το εκπληκτικό διαμέρισμα.

Εξειδίκευση, πάθος για καινοτομία σε συνδυασμό με βαθιά γνώση της ιστορίας της Νέας Υόρκης και ειδικότερα της ιστορίας της γειτονιάς είναι τα συστατικά πάνω στα οποία χτίστηκε το έργο με τη συνεργασία των Renzo Piano Building Workshop, RDAI,  Bizzi & Partners Development και όπου η Poltrona Frau κλήθηκε να δώσει τη σημαντική συμβολή της στην επίπλωση μιας εκπληκτικής κατοικίας 17 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τις συλλογές του οίκου Poltrona Frau θα τις βρείτε στα καταστήματα ΑΒΑΞ.

SHARE