17 Ιουν. 2015| News

Salone del Mobile 2015: H γιορτή του design

Salone del Mobile 2015: H γιορτή του design

Η 54η διοργάνωση του Salone del Mobile, του πιο σημαντικού event στον χώρο του design, φέτος έδειξε την πιο οργανωμένη και δημιουργική της πλευρά. 310,840 επισκέπτες προσήλθαν στις εγκαταστάσεις της για να ενημερωθούν για τις τάσεις στο έπιπλο και να δουν ό,τι νέο έχει να επιδείξει το design σήμερα. Τα νέα ήταν ευχάριστα... Bloggers και διεθνή μέσα μίλησαν για μια εξαιρετική διοργάνωση -παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται όλη η Ευρώπη- και κατέγραψαν εξέλιξη, φαντασία, αρμονία και αισθητική συνέπεια σε επίπεδο δημιουργικότητας.

Ξεχωρίσαμε την κομψή συλλογή με καθαρές γραμμές του οίκου Fendi Casa. Σταθερός στο πάθος του για δημιουργικότητα και στην πίστη του στο καλό πρωτογενές υλικό σε συνδυασμό με την δεξιοτεχνία των έμπειρων επιπλοποιών του, ο οίκος παρουσίασε –όπως πάντα- μια συλλογή που αποπνέει καλλιτεχνική διάθεση και πολυτέλεια. Ο οίκος Fendi Casa απευθυνόμενος σ’ ένα lifestyle που φλερτάρει με την παράδοση αλλά ακολουθεί τους σύγχρονους ρυθμούς, δημιουργεί έπιπλα που εκφράζουν αυτό που λέμε «σύγχρονο art de vivre». Φέτος παρουσίασε τολμηρές γεωμετρικές γραμμές, κομψούς και επιβλητικούς όγκους, σοφιστικέ συνδυασμούς υφών, με το δέρμα να κυριαρχεί. Η καρέκλα Audry, το coffee table Fleurette και ο καναπές Sloane είναι ενδεικτικά του ύφους ολόκληρης της συλλογής Fendi Casa.

Η έκθεση του οίκου Poltrona Frau, την οποία επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας Michele De Lucchi, ήταν επίσης μέσα σ’ αυτές που συζητήθηκαν. Το θέμα αυτής... η αληθινή αγάπη, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τους στίχους του ποιητή Giuseppe Ungaretti. «Η αληθινή αγάπη είναι σαν ένα φωτισμένο παράθυρο μέσα στη νύχτα. Η αληθινή αγάπη είναι ένα αθόρυβο φως»: γράφει ο Giuseppe Ungaretti και ο Poltrona Frau εμπνέεται για να δείξει την πιο αισθαντική και δημιουργική συλλογή που θυμόμαστε τα τελευταία χρόνια.

Η πολυθρόνα Aida με τις ήρεμες γραμμές της και την απλή γεωμετρία της, που παραπέμπει σε μίσχο λουλουδιού, το βοηθητικό τραπέζι Bird, με το απλό και ταυτόχρονα αφηρημένο design που παραπέμπει στη σιλουέτα πουλιού και το κρεβάτι Bretagne, με το στρογγυλό προσκέφαλο, είναι κάποια από τα εμβληματικά κομμάτια της φετινής συλλογής.

Ο οίκος Dada παρουσίασε επίσης τις δημιουργικές συνθέσεις του στο Salone del Mobile του Μιλάνου. Μίνιμαλ αισθητική, καθαρές γραμμές, απλότητα, χρηστικότητα και πολυτέλεια στην premium εκδοχή τους. Ξεχωρίσαμε τη νέα μονάδα D|Chrome: γραμμική και ταυτόχρονα κομψή με μαύρο αλουμινένιο frame και γυάλινη πόρτα  σχεδιασμένη από τον Dante Bonuccelli.

Τέλος ο οίκος Molteni φέτος γιόρτασε τα 80 του χρόνια παρουσιάζοντας με τον πιο πληθωρικό και εστέτ τρόπο τη συλλογή του. 1.200 τετραγωνικά μέτρα φιλοξένησαν τα έπιπλα Molteni, όλα τους αποπνέοντας μια αίσθηση από πολυτελές, σύγχρονο και σοφιστικέ living. Η ντουλάπα pass-word σε ζεστό κόκκινο χρώμα, οι γραμμικές καρέκλες που συνδυάζουν την πολυτέλεια με την άνεση και κάθε εκλεπτυσμένο έπιπλο με την υπογραφή του Gio Ponti έκλεψαν την προσοχή μας.

SHARE