25 Ιαν. 2016| News

TOGETHER AGAIN AT CARE’s: Το καθιερωμένο συνέδριο των κορυφαίων σεφ είχε την υπογραφή των οίκων Dada και Molteni

TOGETHER AGAIN AT CARE’s: Το καθιερωμένο συνέδριο των κορυφαίων σεφ είχε την υπογραφή των οίκων Dada και Molteni

Στο μαγικό σκηνικό των Ιταλικών Άλπεων, τους Δολομίτες, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες το συνέδριο CARE’s με θέμα την «ηθική» μαγειρική, στο οποίο μετείχαν σεφ παγκοσμίου φήμης. Προσωπικότητες από τον παγκόσμιο χάρτη της εστίασης, μέσα στους οποίους και οι Norbert Niederkofler, Claudio Sadler, Filippo La Mantia και Giancarlo Morelli, καθώς και επιφανείς οινοπαραγωγοί και άλλες προσωπικότητες της βιομηχανίας τροφίμων, συγκεντρώθηκαν προκειμένου να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από την οικολογική προσέγγιση στο θέμα των τροφίμων και κατ’ επέκταση της εστίασης.

Μέσα σε τέσσερις μέρες στρώθηκαν δεκάδες τραπέζια, ανοίχτηκαν εκατοντάδες κρασιά, δοκιμάστηκαν μοναδικές γεύσεις. Οι γκουρού του είδους επικεντρώθηκαν σε μια πιο «ηθική» και φιλική προς το περιβάλλον μαγειρική προσέγγιση. Σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου ξεχώρισαν τα μοναδικά design έπιπλα Molteni που πλαισίωναν τον χώρο και βέβαια οι κουζίνες Dada.

Το μοντέλο Banco της Dada ήταν αυτό που προτιμήθηκε για το συγκεκριμένο event, ενώ οι καρέκλες που επανασχεδίασε ο Gio Ponti για τον οίκο Molteni θεωρήθηκαν high light της διακόσμησης. Τα τραπέζια LessLess του Jean Nouvel και οι καρέκλες Alpha του Hannes Wettstein έδωσαν επίσης μια ξεχωριστή αισθητική στον χώρο.

Η αποστολή του Care’s είναι να συμβάλλει στην επαγρύπνηση υπέρ της προστασίας της φύσης και στην αξιοποίηση των πηγών της, στα πλαίσια πάντα του fooding. Η αξιοποίηση των τοπικών και εποχιακών προϊόντων, η ανακύκλωση και η συνετή και υπεύθυνη κατανάλωση όλων των ειδών, είναι κάποια από τα θέματα που έθιξε και προώθησε.

Gourmet γεύσεις, εκλεκτά κρασιά και η ελίτ των σεφ σε δράση, με φόντο τις Ιταλικές Άλπεις και τα hi end έπιπλα των οίκων Molteni και Dada… Αν μη τι άλλο οι καλύτερες προϋποθέσεις για να γίνουν σπουδαία βήματα! 

SHARE