Η εταιρεία Άβαξ ιδρύθηκε πριν 40 χρόνια ξεκινώντας τη λειτουργία της με το σχεδιασμό και την κατασκευή οικιακών επίπλων. Στην πορεία συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους οίκους της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως Fendi, Poltrona Frau, Ralph Lauren, Baker, Dedon, Christopher Guy, εκπροσωπώντας τους αποκλειστικά μέσα στα ομώνυμα καταστήματα Άβαξ.Σήμερα, κατέχει την σημαντικότερη θέση στο χώρο του επώνυμου επίπλου στην Ελλάδα και χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης.

Οι άνθρωποι της Άβαξ ζώντας κάθε στιγμή τη σύγχρονη πραγματικότητα, έχουν αποκτήσει πολυδιάστατη εμπειρία από το διεθνές περιβάλλον και άποψη για τη διακόσμηση και το design. Σήμερα, μετουσιώνουν την προσωπική τους φιλοσοφία σε μία καινούρια πρόταση αισθητικής και λειτουργικότητας. Σκοπός τους είναι πάντα η απόλαυση της καθημερινότητας και των ιδιαίτερων στιγμών στο σπίτι.

Τα "Άβαξ the first design center" ενσαρκώνουν αυτήν την φιλοσοφία. Εδώ παρουσιάζονται δύο ολοκληρωμένες, διαφορετικές συλλογές επίπλων και αντικειμένων από την παγκόσμια αγορά, οι οποίες, όπως κι αν συνδυαστούν, δημιουργούν αρμονία μέσα από την πολυμορφία.

Η Συλλογή Exclusive αποτελείται από τις σειρές επίπλων διάσημων οίκων που ήδη η εταιρεία Άβαξ αποκλειστικά εκπροσωπεί. Η Everyday είναι η καινούρια, ολοκληρωμένη συλλογή μοντέρνας σχεδίασης και υψηλής ποιότητας κατασκευής, σε προσιτές τιμές.

Η φιλοσοφία ''Άβαξ the first design center'' είναι συνώνυμη με την ανάδειξη της μοναδικότητας μέσα από το εύρος των επιλογών, τόσο σε στυλ, μορφές, υλικά και σχεδίαση, όσο σε αντικείμενα και τιμές. Σταθερές αξίες σε κάθε εγχείρημα αποτελούν η υψηλή ποιότητα κατασκευής, η φιλικότητα των υλικών, η χρηστικότητα, η εργονομία, η αρμονία και η καλαισθησία.

Το 2003 η ΑΒΑΞ δημιούργησε το πρώτο αποκλειστικό κατάστημα του διεθνούς φήμης οίκου Roche Bobois και το 2008 άνοιξε το πρώτο monobrand κατάστημα Dedon. Σήμερα η εταιρεία λειτουργεί δύο καταστήματα ΑΒΑΞ , δύο καταστήματα Roche Bobois στην Αθήνα, καθώς και ένα αποκλειστικό κατάστημα Molteni – Dada. Το όραμα της εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη συνεχίζει με διάφορα έργα που υλοποιούνται σταδιακά.